>
AKDENİZ USULU KÖFTE
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 1 Saat 20 dak
· Kereviz Yaprağı
· 1 Adet Kereviz
· 100 gr Körpe Havuç
· 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
· 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
· 200 gr Arpacık Soğanı
· 4 Diş Sarmısak
· Tuz, Karabiber
· 80 gr Ceviz İçi
· 80 gr Kurutulmuş Domates
· 2 Dilim Tost Ekmeği
· 1/2 Demet Maydanoz
· 1 Küçük Demet Fesleğen
· 4 Adet Ançuez Fileto
· 500 gr Dana Kıyma
· 1 Adet Yumurta
· 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
YAPILIŞI
· Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
· Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
· Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.
· Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.
· Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.