Akdeniz Mutfağı

>AKDENİZ USULU KÖFTE

>

AKDENİZ USULU KÖFTE

GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 1 Saat 20 dak

· Kereviz Yaprağı

· 1 Adet Kereviz

· 100 gr Körpe Havuç

· 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)

· 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

· 200 gr Arpacık Soğanı

· 4 Diş Sarmısak

· Tuz, Karabiber

· 80 gr Ceviz İçi

· 80 gr Kurutulmuş Domates

· 2 Dilim Tost Ekmeği

· 1/2 Demet Maydanoz

· 1 Küçük Demet Fesleğen

· 4 Adet Ançuez Fileto

· 500 gr Dana Kıyma

· 1 Adet Yumurta

· 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

YAPILIŞI

· Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

· Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.

· Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.

· Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.

· Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.

Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.